Dr. Martens SALE

Dr. Martens zijn een musthave voor iedere fashionista. Of je naar een festival gaat, of naar je werk, de stoere laarzen en schoenen passen onder iedere outfit. De duurzame materialen zorgen voor eindeloos plezier. Laat je persoonlijke stijl spreken met de comfortabele schoenen van Dr. Martens.

Populaire modellen van Dr. Martens

Modellen van Dr. Martens

Bekijk alle modellen van Dr. Martens

Dr. Martens korting statistieken

Bij SuperSales helpen we je de mooiste artikelen van Dr. Martens te vinden voor een goede prijs. Hier vind je de statistieken en trend van de korting van Dr. Martens.

Statistieken voor dit merk

Totaal aantal producten1.210
Aantal producten in sale490
Percentage producten in de sale40%
Aantal winkels met Dr. Martens aanbod30
Maximale korting op Dr. Martens54%
Verdeling van het kortingspercentage van de Dr. Martens sale

Dr. Martens kopen

Ben je op zoek naar de beste aanbiedingen van Dr. Martens schoenen? Dan zit je bij SuperSales helemaal goed! Je vergelijkt makkelijk alle prijzen met elkaar, zodat je altijd minder betaalt voor je favoriete merk. Dr. Martens is er voor iedereen, van jong tot oud. Je kan de schoenen zelfs voor de allerkleinsten kopen! Met een paar Docs aan je voeten laat je zien wie je bent en waar je voor staat.

Waarom je Dr. Martens wil kopen

Dr. Martens is een Brits merk en staat bekend om de iconische boots, vooral de 1460. De schoenen zijn supercomfortabel en razend populair onder beroemdheden. Zelfs paus Johannes Paulus II had een paar! Of je nu je persoonlijkheid wil benadrukken of gewoon een paar schoenen wil hebben die je leven lang meegaan, Dr. Martens boots vliegen als warme broodjes over de toonbank. Het merk gebruikt enkel hoogwaardige materialen, zodat de schoenen onverwoestbaar zijn. DM’s passen bij elke stijl en maken iedere outfit helemaal af. 

Het verhaal van Dr. Martens

In 1945 keerde 25-jarige dokter Klaus Maertens vroegtijdig terug van zijn skivakantie, vanwege een geblesseerde enkel. Destijds hadden alle schoenen een harde leren zool met weinig flexibiliteit. Maertens had voor zijn revalidatie juist een comfortabele schoen nodig, en daarom besloot hij samen met zijn vriend Herbert Funck een alternatief te bedenken. Het resultaat? Zolen gemaakt van luchtkussens, inmiddels beter bekend als de AirWair.

Maertens ontwikkelde een aangenaam alternatief voor de legerkisten waar heel Europa op had rond gelopen tijdens de tweede wereldoorlog. De laars moest het werken voor arbeiders comfortabeler maken, aangezien iedereen inmiddels wist dat laarzen met harde zolen voor geen meter zaten. Toch werden de schoenen met luchtkussenzolen vooral populair bij huisvrouwen en dames boven de 40. Een overzeese afnemer had het duo niet, totdat familie Giggs uit het Verenigd Koninkrijk hoogte kreeg van de uitvinding. Familiebedrijf Giggs werd opgericht in 1901 en stond bekend om hun vakmanschap en kwaliteit van werklaarzen.

Familie Giggs en Maertens besloten de handen in één te slaan, en zo ontstond het merk Dr. Martens. Met het vakmanschap van Giggs en de luchtkussen technologie van Maertens ontstond de eerste laars in 1960. Het oorspronkelijke ontwerp met acht veterogen van Maertens werd gebruikt, maar Giggs voegde nog een aantal iconische aspecten toe. De laars, met de naam 1460, kreeg een geel stiksel, een AirWair lus en een gegroefde zoolrand. De laars werd ontwikkeld in de Cobbs Lane fabriek in Wallaston, waar Dr. Marten tot 2003 al hun schoenen produceerde.

Het product van Dr. Martens

Hoge kwaliteit staat bij Dr. Martens voorop. Voor het merk is het belangrijk om de associatie te houden met de arbeidersklasse, omdat zij als geen ander weten aan welke eisen een comfortabele schoen hoort te voldoen. Al vanaf de eerste laars, de 1460, is Dr. Martens trouw aan hun concept gebleven. De schoenen zijn nog steeds eenvoudig, stevig en van hoge kwaliteit.

Dat je een paar Dr. Martens koopt voor de rest van je leven, hebben velen inmiddels ervaren. De duurzaamheid van de laarzen komt door het leren bovenwerk en de PVC-zool. De zool wordt gemaakt door middel van een speciale gietmachine. PVC is olie en zuur bestendig , maar daarnaast wordt het ook zachter door slijtage, wat de kans op barsten en splijten verminderd. De AirWair constructie zorgt ervoor dat wanneer er druk op de schoen komt, het een dempende ondersteuning geeft.

De PVC-zool en het bovenwerk worden verbonden door het samensmelten onder extreme temperaturen. Er wordt geen lijm gebruikt en daardoor kan de zool niet loskomen van de upper. Het overtollige PVC deel aan de rand van de zool wordt op een gegroefde manier weggeslepen. Door deze methode ontstaan strepen in de zool, die op elk paar Dr. Martens zijn terug te zien.

Populariteit van Dr. Martens

Een persoonlijke identiteit is voor Dr. Martens belangrijk. Met de laarzen benadruk je een persoonlijke levensstijl en toon je je emoties. Daardoor werd de schoen voor veel subculturen interessant, maar ook de muziekwereld en Dr. Martens zijn trouw aan elkaar verbonden.

Het waren de skinheads waar de stoere laars als eerst populair werd. Waar de naam skinheads tegenwoordig is verbonden aan gewelddadige extreem rechtse jongeren, ging het er in de jaren ‘60 een stuk rustiger aan toe. Deze generatie skinheads waren alles behalve racistisch en luisterden naar Ska en Soul muziek. Ze refereerde met een paar Dr. Martens naar hun arbeidersafkomst, en zette zich op die manier af tegen de overheidscultuur.

Samen met de bondagebroeken, leren jassen en veiligheidsspelden, vormde een paar Dr. Martens de punklook in midden jaren ’70. Punkers stonden voor een samenleving zonder macht en autoriteit, waarbij het individu centraal stond. Dr. Martens werd gezien als een manier om jezelf te uiten, en dat maakte de laars geliefd binnen de punk cultuur. Zelfs punkbands als The Sex Pistols en The Clash omarmden de laars en maakte het onderdeel van hun kunstzinnige performances.

Inmiddels is Dr. Martens niet meer verbonden aan een bepaalde subcultuur, al worden ze daar nog steeds veel gedragen. Het maakt niet meer uit of je een punker, skinhead, of een celebrity bent, Dr. Martens is voor iedereen. Het draait altijd bij het merk altijd om het simpele feit dat Dr. Martens een laars is van de mensen, voor de mensen.

Onderhoud van Dr. Martens

Een paar Dr. Martens kunnen je hele leven meegaan, maar dat vraagt wel wat verzorging. Speciaal om je schoenen in een top conditie te houden, is er een Dr. Martens wonderbalsem. De mix van kokosolie, bijenwas en lanoline zorgt voor een optimale bescherming en reinigt het leer. Belangrijk is om de balsem regelmatig op je schoenen aan te brengen om het leer soepel en zacht te houden. Let wel op dat je het onderhoudsproduct alleen gebruikt op leer en niet bij andere materialen als suède.

Dr. Martens sale

Dr. Martens schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Valt de prijs niet binnen je budget? Geen paniek! Hier zijn een paar tips om Dr. Martens in de sale te kopen.

#1 Shop tijdens de uitverkoop

Tijdens de uitverkoop kun je Dr. Martens in de sale vinden. Hou de uitverkoop dus goed in de gaten en sla je slag!

#2 Sale Alert

Shoppen is leuk en het wordt nog leuker als je minder betaalt voor een paar Dr. Martens. Bij SuperSales kan je een Sale Alert instellen. Ga naar je persoonlijke account en vink het vakje Dr. Martens aan. Selecteer nu de categorie, je maat en je favoriete kleur. Vanaf nu ontvang je de beste aanbiedingen in je mailbox. Happy shopping!

Wist je dat:

  • Dr. Martens laarzen ook wel Docs of DM’s worden genoemd.
  • De naam Dr. Martens nog steeds is opgenomen op de racistische skinhead woordenlijst van het Southern Poverty Law Center.
  • De populaire 1460 zijn naam te danken heeft aan de release datum. De laars zag voor het eerst levenslicht op 01-04-1960.
  • De paus Dr. Martens bedankte in een brief voor het witte customized paar dat hij heerlijk vond lopen. Charlotte Hagan, beheermanager, verzamelde van alles van Dr. Martens om tentoon te stellen in een museum. De brief van de heilige werd het grote pronkstuk van de tentoonstelling.
  • Tegenwoordig de productie in Azië plaats vindt. In de bijna 120 jaar oude fabriek in Wallaston worden sinds 2003 alleen nog maar de customized edities gemaakt. Dat is slechts 1% van de laarzen die Dr. Marten produceert.
  • Er vegan Dr. Martens bestaan. In plaats van een leren bovenkant wordt er gebruik gemaakt van synthetisch polyurethaan (PU) en polyvinylchloride (PVC).
  • Het merk voor special editions heeft samengewerkt met grote ontwerpers als Commes des Garçon en Yohji Yamimoto.
  • Pharrel Williams en Rihanna de laarzen droegen naar een NYU graduation ceremonie. De schoen is populair onder beroemdheden.
  • De meeste mensen eerst blaren krijgen van Dr. Martens schoenen. De schoenen staan erom bekend dat ze goed uitgelopen moeten worden voordat ze lekker zitten. Achteraf geeft iedereen aan dat de blaren het meer dan waard waren.